Pak Choi főzelék
A pak choi felhasználásán gondolkodva erre a megoldásra jutottam. Mivel a pak choi is káposztaféle, kipróbáltam a klasszikus kelkáposzta főzelék receptet. Működik!
- 1 kg pak choi
- 0,6 kg burgonya
- 1 ek majoranna
- 1 tk fűszerkömény (őrölt)
- 4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 1 ek mangalica zsír
- 2 ek finomliszt
- fűszerpaprika (ízlés szerint)
- A pak choit elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
- A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
- A pak choit egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
- A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
- Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.