Krémleves karalábéból karalábélevél pestóval
Felejtsétek el a rossz emlékű napközis fás karalábé levest! Itt a zsenge, üde karalábé, érdemes kipróbálni!
- 3 db karalábé (nagy darab, levelekkel együtt)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 csipet só
- feketebors (frissen őrölt)
- fenyőmag
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 csokor kapor
- A karalábéleveleket megmossuk, konyharuhán leszárítjuk.
- Turmixba rakjuk a fenyőmaggal, a kaporral valamint az olívaolajjal és összeturmixolva elkészítjük a pestót.
- A karalábét meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben vagy hús alaplében megfőzzük. Csak annyi folyadék kell a karalábéra, amennyi éppen elfedi, nem szabad túlfőzni.
- Amikor megfőtt, akkor hozzáöntjük a tejszínt, majd botturmix segítségével krémesítjük, ízlésnek megfelelően sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláskor kevés pestóval és a karalábé levelével ízesítjük és díszítjük.