Karalábé leves

Krémleves karalábéból karalábélevél pestóval

Krémleves karalábéból karalábélevél pestóval

Felejtsétek el a rossz emlékű napközis fás karalábé levest! Itt a zsenge, üde karalábé, érdemes kipróbálni!

  • 3 db karalábé (nagy darab, levelekkel együtt)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 csipet só
  • feketebors (frissen őrölt)
  • fenyőmag
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  1. A karalábéleveleket megmossuk, konyharuhán leszárítjuk.
  2. Turmixba rakjuk a fenyőmaggal, a kaporral valamint az olívaolajjal és összeturmixolva elkészítjük a pestót.
  3. A karalábét meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben vagy hús alaplében megfőzzük. Csak annyi folyadék kell a karalábéra, amennyi éppen elfedi, nem szabad túlfőzni.
  4. Amikor megfőtt, akkor hozzáöntjük a tejszínt, majd botturmix segítségével krémesítjük, ízlésnek megfelelően sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálaláskor kevés pestóval és a karalábé levelével ízesítjük és díszítjük.
leves