A FürjHáz – amely a fogyasztóknak szánt pecsenyefürj, fürjtojás és főtt füstölt fürjtojás mellett a fürjtenyésztők számára is kínál termékeket – különleges ajánlattal készült:
2016. október 20-án, csütörtökön 18-19 óra között – a termelői alma átadásával egyidejűleg! – friss fürjhúst hoz az előre rendelőknek.
A fürjtojás és a fürjhús a gasztronómiában igazi ínyencségnek számít, hiszen mind ízletességében mind tápanyagtartalmában a fogyasztható háziszárnyasok közül kiemelkedő. Mint a vadhúsok általában, a fürj húsa is egészséges, hiszen koleszterinben és zsírban szegény, vasban, vitaminokban viszont gazdag húsféle. Az apró mérete sem jelent akadályt, egy felnőtt adagjául egy-két fürjjel kell számolni. Melléből, szárnyából, combjából pörkölt, rántott hús, fűszeres sült készülhet, vagy pedig finom leves főzhető. Omlósabb, aromásabb, mint például a csirkehús, még a mellhúsa sem száraz.