Kertvárosi Kamra logo

A Kertvárosi Kamra Rákospalota-Kertvárosban található közösségi hely.

Itt a gazdák és a vásárlóik közvetlenül találkozhatnak; nem bolt, hanem meghatározott időszakokban működő átadási pont.

Az oldalon felsorolt gazdák és partnerek kínálatát megrendelheted és a megadott időben eljössz a termékekért a Kamrába. Az átadási pont szervezőjeként szívesen segítek információkkal a megrendelés menetére vagy a termékekre vonatkozóan, segítek a gazdákkal való kapcsolat kialakításában és fenntartásában. Fontos, hogy a pénzügyeidet a gazdával közvetlenül intézed, ebben nem tudok közreműködni.

Célunk, hogy olyan friss, egészséges, jóízű termékek kerüljenek mindenki asztalára, amelyek ellenőrzött körülmények között termettek és készültek. Olyanok, amelyek származási helyét pontosan ismerjük, sőt a gazdával személyes kapcsolatot alakítunk ki.

Formálódó közösségünk találkozási pontja is a Kamra, nem csupán az átadópont programjain, hanem egyéb események alkalmával is összejövünk majd.

Közösségi mezőgazdálkodás a Kertvárosi Kamrában

A Kertvárosi Kamra a közösségi mezőgazdálkodási forma elkötelezett híve, amely a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. Szűkebb értelemben a részes tagi rendszert értjük alatta: a tagok osztoznak a gazdaság valamennyi termékén és költségén, ezért rendszeresen megkapják az őket illető részt az adott időszakban termett terményekből.

Milyen termékeket kínál?

Kizárólag friss, bio vagy organikus idényterményeket találsz a heti csomagban, mely termékválaszték gondos tervezés eredménye.

Milyen áron?

A tag nem terméket vásárol, hanem a hosszú távú elköteleződés jegyében a termelés valódi árát fizeti meg. A méltányos és ésszerű árképzés alapvető célja, hogy a termelők elfogadható életszínvonalat biztosító méltányos fizetséget kapjanak. Az árat nem a kereslet, kínálat vagy verseny határozza meg, hanem a teljes termelési, üzemeltetési és elosztási költségek. A közvetlen értékesítés miatt szinte nincs marketing költség valamint a termelés és az elosztás csökkentett és megosztott kockázatai is árcsökkentőek.

Hol kapom meg?

Erre szolgálnak az ún. átvevőpontok – a Kertvárosi Kamra is ilyen. Rendszeresen meghirdetett alkalmakkor az aktuális terményeket, termékeket közvetlenül a gazdától lehet átvenni, amely kiváló közösségépítés is egyben.

A közösségi mezőgazdálkodás hazai felkarolója és rendszerbe szervezője a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Légy Te is részese!

Hol van a Kertvárosi Kamra

1151 Budapest, Székely Elek út 46.

Van házhozszállítás

Nincs házhozszállítás, személyesen itt találkozol a gazdával és tőle veszed át a termékeket.

Mikor van nyitva a Kamra

Minden csütörtökön 18-20 óra között tudsz eljönni hozzánk. Kérlek mindig ellenőrizd, hogy melyik gazdának van éppen átadása az adott napon.

Van állandó árukészlet

Nincs árukészlet, mert nem bolt, hanem átadópont. A gazdával megbeszélt időpontban eljössz a termékekért és személyesen átveszed azokat. Sajnos nem áll módunkban a termékeket átvenni és azokat tárolni.