Lépesméz

1 800 Ft / üveg

Kiürítés
Termelő : Smaragdfarm
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

A lépesméz akácmézbe téve a legmegfelelőbb, mert az akácméz hosszú időn keresztül képes folyékony maradni. Kristályosodása akár 1-2 évig is eltarthat, vagyis igen hosszú időn keresztül, hónapokon át képes magában őrizni a lépesméz darabokat.

A legérintetlenebb mézként tartjuk számon, lényegében úgy fogyaszthatjuk azt el, ahogyan azt a méhek előállították. Színe igen változatos lehet, anyaga roppant omlós, lágy, íze az akácmézhez hasonló.

A lépesméz fogyasztása roppant egyszerű. Csupán ki kell emelni a lépet az akácmézből, tányérra kell helyezni és mindig csak akkora darabot érdemes belőle levágni, amekkorát azonnal el is fogunk fogyasztani. Ez azért fontos, mert ha az egész lépet feldaraboljuk, akkor a viaszsejtekből kifolyik a méz azokon a helyeken, ahol a vágás keletkezett.

A lépesméz minden része emberi fogyasztásra is alkalmas, energiában gazdag és igen nagy biológiai értékkel bír. A lépesméz fogyasztása főként légzőszervi megbetegedések esetén ajánlott. Arcüreggyulladás esetén kifejezetten ajánlott lépesmézet rágcsálni a betegség ideje alatt.