Párolt gyömbéres Pak Choi
- 4 fej pak choi (közepes méretű)
- 1 diónyi gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- A Pak Choi-t jó alaposan mossuk meg, majd vágjuk hosszában kétfelé. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a vékony csíkokra felmetélt gyömbért és a fokhagymát. forrósítsuk pár percig utána tegyük bele a félbevágott Pak Choi-t. Öntsünk alá egy decinyi vezet, majd fedjük le fedővel.
- Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, majd tálaljuk kis tálkákra. Tetejét csorgassuk meg szójaszósszal, és meghinthetjük pirított szezámaggal.
- Remek körítés párolt halakhoz, kacsához és más pecsenyékhez. Kifőzött kínai tésztával összekeverve, pár csepp szójaszósszal megcsorgatva önálló húsmentes ételként is remek fogás.
Forrás: kaldeneker.hu