Mákos kifli

Mákos kifli
Recept nyomtatása
Mennyiség Előkészítés
4 adag 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
20 perc 30 perc
Mennyiség Előkészítés
4 adag 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
20 perc 30 perc
Mákos kifli
Recept nyomtatása
Mennyiség Előkészítés
4 adag 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
20 perc 30 perc
Mennyiség Előkészítés
4 adag 30 perc
Sütés/főzés Pihentetés
20 perc 30 perc
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
Mennyiség: adag
Elkészítés
  1. Elkészítjük a máktölteléket: az összetevőket összekeverjük és gyakran kevergetve megfőzzük. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, ne legyen túl lágy a töltelék, mert a gőztől megrepedhet majd a tészta. Kb. 10 perc főzés után félretesszük hűlni.
  2. A tészta hozzávalóit (liszt, zsír, tojás, tejföl, porcukor) összegyúrjuk.
  3. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a tésztához adjuk. Ha szükséges, még egy kis lisztet hozzáadva összegyúrjuk a tésztát.
  4. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát és 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk (pl. a legnagyobb pogácsaszaggatónkkal). Belerakjuk a mákos tölteléket és kis kifliket készítünk.
  5. Fél órát pihentetve kelesztjük, közben felmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses).
  6. Meleg sütőben világosbarnára sütjük (kb. 15 perc). Még forrón vaníliás cukros porcukorba forgatjuk.
Magyari Ildikó

Vélemény, hozzászólás?