Krémleves karalábéból karalábélevél pestóval

Krémleves karalábéból karalábélevél pestóval
Recept nyomtatása
Felejtsétek el a rossz emlékű napközis fás karalábé levest! Itt a zsenge, üde karalábé, érdemes kipróbálni!
Krémleves karalábéból karalábélevél pestóval
Recept nyomtatása
Felejtsétek el a rossz emlékű napközis fás karalábé levest! Itt a zsenge, üde karalábé, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A karalábéleveleket megmossuk, konyharuhán leszárítjuk.
  2. Turmixba rakjuk a fenyőmaggal, a kaporral valamint az olívaolajjal és összeturmixolva elkészítjük a pestót.
  3. A karalábét meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben vagy hús alaplében megfőzzük. Csak annyi folyadék kell a karalábéra, amennyi éppen elfedi, nem szabad túlfőzni.
  4. Amikor megfőtt, akkor hozzáöntjük a tejszínt, majd botturmix segítségével krémesítjük, ízlésnek megfelelően sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálaláskor kevés pestóval és a karalábé levelével ízesítjük és díszítjük.
Magyari Ildikó

Vélemény, hozzászólás?