Pak Choi

Párolt gyömbéres Pak Choi

 Párolt gyömbéres Pak Choi

  • 4 fej pak choi (közepes méretű)
  • 1 diónyi gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  1. A Pak Choi-t jó alaposan mossuk meg, majd vágjuk hosszában kétfelé. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a vékony csíkokra felmetélt gyömbért és a fokhagymát. forrósítsuk pár percig utána tegyük bele a félbevágott Pak Choi-t. Öntsünk alá egy decinyi vezet, majd fedjük le fedővel.
  2. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, majd tálaljuk kis tálkákra. Tetejét csorgassuk meg szójaszósszal, és meghinthetjük pirított szezámaggal.
  3. Remek körítés párolt halakhoz, kacsához és más pecsenyékhez. Kifőzött kínai tésztával összekeverve, pár csepp szójaszósszal megcsorgatva önálló húsmentes ételként is remek fogás.

Forrás: kaldeneker.hu