Mini skót tojás
- 12-15 db fürjtojás (keményre főzve)
- 50 dkg darált hús (sertés vagy marha, vagy vegyesen)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zabpehely liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- őrölt tarkabors
- só
- őrölt szerecsendió
- finomliszt
- A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
- A darált húst az apróra vágott hagymával, a tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk, hozzáadjuk a zabpehely lisztet és a zsemlemorzsát.
- A főtt, megtisztított fürjtojásokat lisztbe forgatjuk, a húsmasszával beburkoljuk és fasírtgombócokat formázunk.
- A megformázott golyókat olajjal kikent tepsibe tesszük és sütőben kb. fél óra alatt megsütjük, közben egyszer-egyszer megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.