Közösségi mezőgazdálkodás

Közösségi mezőgazdálkodás a Kertvárosi Kamrában

A Kertvárosi Kamra a közösségi mezőgazdálkodási forma elkötelezett híve, amely a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. Szűkebb értelemben a részes tagi rendszert értjük alatta: a tagok osztoznak a gazdaság valamennyi termékén és költségén, ezért rendszeresen megkapják az őket illető részt az adott időszakban termett terményekből.

Milyen termékeket kínál?

Kizárólag friss, bio vagy organikus idényterményeket találsz a heti csomagban, mely termékválaszték gondos tervezés eredménye.

Milyen áron?

A tag nem terméket vásárol, hanem a hosszú távú elköteleződés jegyében a termelés valódi árát fizeti meg. A méltányos és ésszerű árképzés alapvető célja, hogy a termelők elfogadható életszínvonalat biztosító méltányos fizetséget kapjanak. Az árat nem a kereslet, kínálat vagy verseny határozza meg, hanem a teljes termelési, üzemeltetési és elosztási költségek. A közvetlen értékesítés miatt szinte nincs marketing költség valamint a termelés és az elosztás csökkentett és megosztott kockázatai is árcsökkentőek.

Hol kapom meg?

Erre szolgálnak az ún. átvevőpontok – a Kertvárosi Kamra is ilyen. Rendszeresen meghirdetett alkalmakkor az aktuális terményeket, termékeket közvetlenül a gazdától lehet átvenni, amely kiváló közösségépítés is egyben.

A közösségi mezőgazdálkodás hazai felkarolója és rendszerbe szervezője a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Légy Te is részese!

Cikksorozatunk a CSA rendszerről:

A közösségi mezőgazdálkodásról 1. Mit jelent pontosan ez a kifejezés?

A közösségi mezőgazdálkodásról 2. Közösségi mezőgazdálkodás Magyarországon

A közösségi mezőgazdálkodásról 3. A közösség által támogatott rendszer formái

A közösségi mezőgazdálkodásról 4. Mi kerül az asztalra?

 

Megosztás:

kertvárosi, kamra, kertvárosi kamra, átadópont, közösségi mezőgazdálkodás, Rákospalota kertváros, egyenesen a gazdától, rendelés, tojás, csirke, zöldség, táncoskert, átadópont közösségi, mezőgazdálkodás, A Kertvárosi Kamra Rákospalota kertvárosban található átadópont. mezőgazdálkodás, Az oldalon felsorolt gazdák és partnerek kínálatából rendelhetsz és veheted át nálunk. közösségi, mezőgazdálkodás, A Kertvárosi Kamra Rákospalota kertvárosban található átadópont. Az oldalon átadópont felsorolt gazdák és partnerek kínálatából rendelhetsz és veheted át nálunk. kertvárosi, kamra, átadópont, közösségi, mezőgazdálkodás, átadópont, közösségi, mezőgazdálkodás, fürjház, átadópont, táncoskert, tojás, csirke, zöldség, Kertvárosi Kamra kertvárosi, kamra