Hozzávaló: pak choi
A pak choi általában 25-35 centiméter magasra nő, levele zöld színű, és a mangold salátára emlékeztet, levélnyele fehér, egyenes, kemény tapintású. A pak choi paksoy, pakchoy, bok choi néven is fut, ezekben az esetekben mindig ugyanarról a növényről van szó. Fogyasztható nyersen vagy wok-ban párolva, sütve zöldséges ételekhez, de ízletes leves is készülhet belőle.
Nevéből fakadóan is sejthető ázsiai származása, már az ötödik századból maradtak fenn írásos feljegyzések. Ázsiában széles körben ismert és használt a többi, kevésbé elterjedt ázsiai káposztaféleséggel. Az utóbbi években terjedt el Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. Két változata, a mini és a shanghai pak choi egész évben elérhető.
Nagy mennyiségben tartalmaz A , B , E , K és C vitamint, folsavat, béta karotint, vasat és kalciumot.
Erősíti az immunrendszert, a csontokat, a fogakat, elősegíti a vérképzést, segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségeket. Glükozinolát tartalma miatt daganatos problémák kezelésére is jótékony hatású.
Pak Choi