Pah Choi főzelék

Pak Choi főzelék

Pak Choi főzelék

A pak choi felhasználásán gondolkodva erre a megoldásra jutottam. Mivel a pak choi is káposztaféle, kipróbáltam a klasszikus kelkáposzta főzelék receptet. Működik!

  • 1 kg pak choi
  • 0,6 kg burgonya
  • 1 ek majoranna
  • 1 tk fűszerkömény (őrölt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 ek mangalica zsír
  • 2 ek finomliszt
  • fűszerpaprika (ízlés szerint)
  1. A pak choit elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
  2. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
  3. A pak choit egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
  4. A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
  5. Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.